Werkgever
Werknemer
Verwijzer
Werkzoekende

Bent u klaar om na een periode van ziekte weer aan het werk te gaan, maar lukt dit niet meer zoals voorheen? Dan helpt Drive u bij het vinden van de juiste oplossing. We bekijken of een terugkeer op uw oude plek mogelijk is of dat er ander passend werk is binnen de organisatie. Als dat niet zo is, liggen die mogelijkheden er waarschijnlijk wel bij andere werkgevers. Onze rol is richtinggevend; uw motivatie, kwaliteiten en mogelijkheden zijn leidend.

Terug in de organisatie (spoor 1)
Wanneer u uitvalt door ziekte onderzoeken we eerst of terugkeren in het eigen werk mogelijk is, bijvoorbeeld door dit werk aan te passen aan uw belastbaarheid. Een andere optie is een overstap naar ander werk binnen uw organisatie. Bedenk voor uzelf wat de mogelijkheden binnen de organisatie zijn en bespreek deze met uw leidinggevende of werkgever. Komt u hier samen niet uit? Dan kan een arbeidsdeskundige helpen.

Andere werkgever (spoor 2)
Wanneer in geval van ziekte een terugkeer binnen de eigen organisatie niet mogelijk is, moet er gekeken worden naar passend werk bij een andere werkgever. Samen met een begeleider zoekt u naar passend werk op de arbeidsmarkt. We ondersteunen u in het sollicitatieproces, bijvoorbeeld door het zoeken naar vacatures, het opstellen van een CV, het schrijven van een gedegen motivatiebrief en het oefenen van gesprekken.

Arbeidsdeskundig onderzoek
Als er sprake is van langdurig verzuim of een complexe situatie, vindt er een arbeidsdeskundig onderzoek plaats. Onze arbeidsdeskundige onderzoekt dan samen met u de mogelijkheden om weer aan het werk te gaan. We houden daarbij rekening met de beperkingen die door de bedrijfsarts zijn geconstateerd.

De focus ligt altijd op mogelijkheden, niet op beperkingen. Waar ligt uw Drive?

 
Direct aanmelden
Beoordeling
8,4