Drive Coaching

begeleiding en ontwikkeling

Persoonlijke begeleiding

Veel mensen staan onder constante druk: er wordt zowel thuis als op het werk veel van hen gevraagd en er moet gepresteerd worden. Dat kan soms teveel zijn of teveel worden. Drive Coaching kan dan een oplossing zijn: met dit persoonlijk begeleidingstraject is er ondersteuning bij het versterken van de mentale veerkracht en het bevorderen van het welzijn.

Verschillende oorzaken
Onze psychologen staan klaar wanneer er klachten ervaren worden op lichamelijk en/of psychisch vlak. Deze klachten kunnen vele verschillende oorzaken hebben. Zo bieden onze psychologen o.a. hulp en begeleiding bij traumaverwerking of therapie, rouwverwerking, burn-out, zingevingsthematiek en ontwikkelvragen. Daarnaast kan Drive Coaching ook een handig hulpmiddel zijn om assertiever of effectiever te communiceren.

Specialist
Als specialist in het voorkomen en oplossen van (mentaal) verzuim begeleiden we ondernemers die mentale begeleiding nodig hebben of zich willen ontwikkelen. Tevens helpen we bedrijven bij veranderprocessen.

Methodiek
Wij werken bij Drive volgens de DTC methodiek, die niet protocollair is maar op maat gemaakt. Deze methodiek bestaat uit vijf stappen:

1. Reflecteren: wat is mijn hulp-/ontwikkelvraag
2. Defragmenteren: verhelderen van de situatie
3. Centreren: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik
4. Transformeren: een bewust gekozen ontwikkelpad
5. Superviseren: nazorg leveren

Kennis in huis
Wij werken landelijk en hebben psychologen met allemaal eigen kwaliteiten, zodat we een goede match kunnen maken die past bij het vraagstuk. Al onze psychologen hebben hun eigen expertise en specialisatie, bijvoorbeeld ten aanzien van traumaverwerking/EMDR, cognitieve gedragstechnieken, NLP, voice dialogue, loopbaanbegeleiding etc.

Intake en sessies
We streven ernaar een intakegesprek binnen 10 werkdagen te laten plaatsvinden. We komen bij mensen thuis, waardoor de drempel voor een traject laag blijft. Tevens hebben we de ervaring dat mensen in hun vertrouwde omgeving vrijer durven te communiceren. Tenslotte zijn onze sessies ongelimiteerd in tijd, wat in de praktijk neerkomt op gesprekken tussen de 1,5 en 2,5 uur. Dit stemmen we natuurlijk altijd af met de behoefte van de ondernemer of medewerker. We maken tussentijdse rapportages en schakelen met de contactpersoon om een optimaal resultaat te bereiken.

Kom direct in contact

Veelgestelde vragen

Iedere vraag is waardevol

Een andere vraag?

Hoelang duurt een coachtraject bij Drive?

Wat zijn bij jullie de wachttijden voor deelnamen aan een coachtraject?

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Een andere vraag?

Een nieuwe route met drive

Spoor 2 re-integratie

Drive heeft expertise, ervaring en succesvolle resultaten om medewerkers in re-integratietrajecten buiten de eigen organisatie te begeleiden.

Lees meer