Werkfit en Naar Werk

samen op zoek naar werk

Begrip

Bij Drive hebben we begrip voor de vervelende situatie waar iemand in kan zitten: door verschillende omstandigheden al een (lange) tijd thuis zonder werk zorgt ervoor dat het vaak lastig is om weer de arbeidsmarkt te betreden. Onze re-integratiebegeleiders gaan graag samen op zoek naar een prettige werkplek.

UWV trajecten
Het Werkfit-traject en het Naar Werk-traject zijn programma’s die worden aangeboden door het UWV in Nederland. Deze zijn bedoeld om mensen te helpen die een uitkering ontvangen en moeite hebben om weer aan het werk te gaan. Een Werkfit- of Naar Werk-traject is beschikbaar voor mensen met een Wajong-, WGA-, ZW-, of WW(WGA <35%)-uitkering van het UWV.

Werkfit

Tijdens een Werkfit-traject wordt er gekeken naar de persoonlijke situatie, mogelijkheden en beperkingen van de deelnemer. Het traject wordt op maat gemaakt en afgestemd op de behoeften en doelen van de individuele kandidaat. Tijdens een Werkfit-traject gaat de deelnemer werken aan de volgende onderdelen:

• In beeld brengen van de arbeidsmarktpositie
• Versterken van de werknemersvaardigheden
• Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit

Het Werkfit-traject is gericht op het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt en het bevorderen van de zelfredzaamheid en participatie van de deelnemers. Het traject kan variëren in duur, afhankelijk van de behoeften en mogelijkheden van de deelnemer. Na afloop van het Werkfit-traject kan er eventueel een vervolgtraject ingezet worden, zoals een Naar Werk-traject, om de overgang naar betaald werk te ondersteunen.

Naar Werk
Het Naar Werk-traject is erop gericht om de deelnemer zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt en te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk. De exacte invulling van het traject kan variëren, afhankelijk van de behoeften en mogelijkheden van de individuele deelnemer, en wordt vaak in samenspraak met een coach of arbeidsdeskundige van het UWV bepaald. Instrumenten die ingezet kunnen worden zijn:

• Sollicitatietraining
• Jobhunting
• Stage/werkervaringsplek

Het Naar Werk-traject is gericht op het vinden en behouden van passend en duurzaam werk, waarbij wordt gestreefd naar een goede match tussen de werkzoekende en de werkgever.

Kom direct in contact

Veelgestelde vragen

Iedere vraag is waardevol

Een andere vraag?

Hoelang duurt een traject?

Wanneer kom je in aanmerking voor een Werkfit en Naar Werk traject?

Wie bekostigt het Werkfit of Naar Werk traject?

Een andere vraag?

Een nieuwe route met drive

Spoor 2 re-integratie

Drive heeft expertise, ervaring en succesvolle resultaten om medewerkers in re-integratietrajecten buiten de eigen organisatie te begeleiden.

Lees meer