Jobcoaching

meer dan begeleiding alleen!

Begeleiding door een professionele jobcoach

Jobcoaching heeft tot doel om individuen te ondersteunen bij het vinden en behouden van werk. Het traject wordt uitgevoerd door een van onze professionele jobcoaches die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met specifieke behoeften, zoals personen met een handicap, langdurig werklozen, jongeren zonder werkervaring of mensen die moeite hebben om een baan te vinden.

Werkwijze
Het jobcoachtraject begint met een intakegesprek, waarin de jobcoach de achtergrond, vaardigheden, interesses en doelen van de persoon in kaart brengt.

Het jobcoachtraject bevat verschillende elementen, zoals het identificeren van geschikte vacatures, het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden, het opstellen van een CV en sollicitatiebrief, het oefenen van sollicitatiegesprekken, het begeleiden bij het aanvragen van subsidies of voorzieningen en het ondersteunen bij de overgang naar de nieuwe werkplek.

Verloop en duur van het traject
Gedurende het traject heeft de jobcoach regelmatig contact (persoonlijk, telefonisch of via e-mail) om de voortgang te bespreken, eventuele obstakels te identificeren en oplossingen te bieden. De jobcoach fungeert als een mentor en ondersteunt de persoon bij elke stap van het proces, met als uiteindelijk doel het vinden en behouden van passend werk.

De duur van een jobcoachtraject kan variëren, afhankelijk van de behoeften en de complexiteit van de situatie. Het kan enkele maanden tot een jaar duren. Het succes van het traject hangt af van de inzet en motivatie van de deelnemer, evenals de kwaliteit van de begeleiding die wordt geboden door de jobcoach.

Kom direct in contact

Veelgestelde vragen

Iedere vraag is waardevol

Een andere vraag?

Wat doet een jobcoach precies?

Worden de diensten van een jobcoach vergoed?

Wat zijn de voordelen van jobcoaching voor werkgevers?

Een andere vraag?

Een nieuwe route met drive

Spoor 2 re-integratie

Drive heeft expertise, ervaring en succesvolle resultaten om medewerkers in re-integratietrajecten buiten de eigen organisatie te begeleiden.

Lees meer