Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP)

kortdurende toekomstgerichte interventie

POP als routekaart

Met een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) wordt er als het ware een ‘van/naar’ route gepland: eerst is er de acceptatie van de huidige situatie en wordt de vraag gesteld of het huidige werk nog gedaan kan worden. Vervolgens is er de verantwoordelijkheid om zelf de stappen te kunnen ondernemen. Als laatste stap worden er besluiten genomen op het gebied van de persoonlijke toekomst en die van de werksituatie.

Persoonlijk Ontwikkel Traject
Gedurende het Persoonlijk Ontwikkel Traject wordt samen met de coach de huidige en gewenste situatie in beeld gebracht. Samen wordt er een weg gezocht om stappen te kunnen zetten richting de gewenste situatie via een persoonlijk intake gesprek en een of meerdere persoonlijke perspectiefgesprekken.

Persoonlijk Intakegesprek
Ieder Persoonlijk Ontwikkel Traject begint met een gedegen en persoonlijk intakegesprek. Tijdens dit uitgebreide gesprek van ca. twee uur wordt samen met de coach de huidige en gewenste situatie bepaald en wordt de eerste aanzet gemaakt om de huidige situatie te accepteren.

Persoonlijke Perspectiefgesprek en -plan
In het tweede gesprek wordt verder bekeken of de huidige situatie is geaccepteerd of wat er voor nodig is om de huidige situatie te accepteren. Daarbij wordt sterk gestuurd op het nemen van de eigen verantwoordelijkheid. Tevens wordt er een Persoonlijk Perspectief Plan opgesteld waarin de persoonlijke- privé- en werktoekomst wordt uitgewerkt. Na het tweede gesprek wordt er indien nodig een overdrachtsgesprek met cliënt, de doorverwijzer en de coach gepland. Tijdens dit gesprek bespreekt de coach de uitkomsten van het Persoonlijk Ontwikkel Plan en vormt het opgestelde plan (POP) de leidraad om de hernieuwde toekomst in te gaan.

Kom direct in contact

Veelgestelde vragen

Iedere vraag is waardevol

Een andere vraag?

Wat houdt een MBTI- test in?

Wanneer is een Persoonlijk Ontwikkel Plan interessant voor mij?

Een andere vraag?

Een nieuwe route met drive

Spoor 2 re-integratie

Drive heeft expertise, ervaring en succesvolle resultaten om medewerkers in re-integratietrajecten buiten de eigen organisatie te begeleiden.

Lees meer