Loopbaanbegeleiding

hulp bij verkenning en ontwikkeling

Professionele loopbaanbegeleiding
met een coach

Loopbaanbegeleiding is een proces waarbij een van onze professionals helpt bij het verkennen en ontwikkelen van een persoonlijke loopbaan. Deze loopbaancoach richt zich op de begeleiding bij het nemen van beslissingen met betrekking tot loopbaan, het identificeren van sterke punten en interesses, het stellen van doelen en het plannen van stappen om die doelen te bereiken.

Loopbaanverandering
Wanneer iemand ontevreden is met de huidige baan en overweegt om van loopbaan te veranderen, kan loopbaanbegeleiding helpen bij het verkennen van verschillende carrièremogelijkheden, het identificeren van overdraagbare vaardigheden en het ontwikkelen van een plan om die gewenste overgang te maken. Op deze manier is het zowel in het voordeel van de werkgever als de werknemer.

Studiekeuze
Voor (aanstaande) studenten die voor de keuze staan van een studierichting, biedt loopbaanbegeleiding ondersteuning bij het verkennen van verschillende opties. Daarbij houdt de loopbaancoach rekening met interesses, vaardigheden en loopbaanvooruitzichten.

Persoonlijke ontwikkeling
Loopbaanbegeleiding helpt mensen bij het ontdekken en begrijpen van hun persoonlijke waarden, drijfveren en talenten. Dit leidt tot een beter zelfinzicht en het nemen van loopbaanbeslissingen die in lijn zijn met hun individuele behoeften en doelen.

Loopbaanadvies
Voor mensen die zich in een bepaalde fase van hun loopbaan bevinden en hun carrièrepad willen verbeteren, helpt loopbaanbegeleiding bij het identificeren van groeimogelijkheden, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en het plannen van loopbaanstappen.

Werkwijze
Tijdens loopbaanbegeleiding worden verschillende technieken en instrumenten gebruikt, zoals persoonlijkheids- en competentie-assessments, carrièretesten, gesprekken en begeleidingssessies. Het uiteindelijke doel is om te ondersteunen bij het nemen van onderbouwde loopbaankeuzes en te helpen bij het ontwikkelen van een bevredigende loopbaan.

Kom direct in contact

Veelgestelde vragen

Iedere vraag is waardevol

Een andere vraag?

Wie kan profiteren van loopbaanbegeleiding?

Kan mijn werkgever mijn loopbaanbegeleiding bekostigen?

Hoeveel uur loopbaanbegeleiding heb ik nodig?

Een andere vraag?

Een nieuwe route met drive

Spoor 2 re-integratie

Drive heeft expertise, ervaring en succesvolle resultaten om medewerkers in re-integratietrajecten buiten de eigen organisatie te begeleiden.

Lees meer