Training verzuimgesprekken voeren

technieken en handvatten

Intensieve begeleiding

In de training verzuimgesprekken voeren, krijgen leidinggevenden de juiste technieken en handvatten om op een professionele manier het verzuimgesprek met medewerkers aan te gaan. Dit vindt plaats op één trainingsdag, waarbij met behulp van trainingsacteurs wordt geoefend met het voeren van verzuimgesprekken. De deelnemers krijgen intensieve begeleiding om het gesprek zo goed mogelijk te voeren, met de focus op duurzame inzetbaarheid.

Twee sessies in een dag
Deze training bestaat uit een ochtend- en middagsessie. In de ochtend wordt het begrip verzuim verhelderd en komen beïnvloeding van verzuim, assertiviteit en geven en ontvangen van feedback aan bod. In de middagsessie is er uitgebreid aandacht voor het belang van goed luisteren, de mens achter de medewerker en de verschillende fasen van het verzuimgesprek. Deze sessies kunnen zowel online als op locatie gegeven worden.

Terugkomdag
Na drie tot zes maanden vindt er een terugkomdag plaats, die is optioneel. Vooraf inventariseren we wat de actuele vraagstukken zijn en waar leidinggevenden extra hulp bij nodig hebben. Tijdens de terugkomdag dragen we zelf de benodigde extra kennis over, maar leren deelnemers ook van elkaar: wat heeft het opgeleverd en wanneer heb ik het geleerde kunnen gebruiken.

Kom direct in contact

Veelgestelde vragen

Iedere vraag is waardevol

Een andere vraag?

Voor wie is de training verzuimgesprekken voeren van toegevoegde waarde?

Wordt er in de training rekening gehouden met de praktijkervaring en de branche waarin het bedrijf werkzaam is?

Een andere vraag?

Een nieuwe route met drive

Spoor 2 re-integratie

Drive heeft expertise, ervaring en succesvolle resultaten om medewerkers in re-integratietrajecten buiten de eigen organisatie te begeleiden.

Lees meer