De kracht van een externe vertrouwenspersoon

02 april 2024

|

Nieuws

In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien en waar de druk om te presteren constant aanwezig is, kan het soms een uitdaging zijn om balans te bewaren. Of het nu gaat om stress op het werk, moeilijkheden in relaties, ongewenste situaties op de werkvloer of gewoon de algemene drukte van het leven, soms hebben we allemaal behoefte aan een luisterend oor en een helpende hand. Hier komt de externe vertrouwenspersoon via Drive om de hoek kijken!

Wat doet een externe vertrouwenspersoon? 
Een vertrouwenspersoon is een onafhankelijke en neutrale professional die beschikbaar is voor medewerkers die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek over problemen die ze ervaren in hun leven. Bij Drive worden deze professionals zorgvuldig geselecteerd en getraind om te dienen als vertrouwde gesprekspartner en te helpen bij het vinden van oplossingen in problemen die worden ervaren.

De voordelen van een externe vertrouwenspersoon bij Drive Vitaliteit:

 • Verhoogde werknemersbetrokkenheid
  Eén van de grootste voordelen van het hebben van een externe vertrouwenspersoon is de mogelijkheid voor medewerkers om vrijuit te spreken zonder angst voor veroordeling. Deze professionals bieden een veilige en vertrouwelijke omgeving waar gedachten, gevoelens en zorgen vrij gedeeld kunnen worden.
  Werknemers die weten dat er een externe vertrouwenspersoon beschikbaar is, voelen zich vaak meer gesteund door hun werkgever. Dit kan leiden tot een hogere mate van betrokkenheid bij het werk en een grotere bereidheid om zich in te zetten voor de organisatiedoelen.

 • Professionele begeleiding
  Externe vertrouwenspersonen via Drive zijn getraind en ervaren in het bieden van begeleiding op het gebied van mentale gezondheid en welzijn. Ze beschikken over de tools en kennis om te helpen bij het identificeren van obstakels en het ontwikkelen van effectieve strategieën om deze te overwinnen.
 • Reductie van verzuim
  Het aanbieden van toegang tot een externe vertrouwenspersoon kan helpen bij het verminderen van stress-gerelateerd verzuim. Door medewerkers te voorzien van de juiste ondersteuning en middelen om met stress en andere persoonlijke problemen om te gaan, kan een werkgever bijdragen aan het bevorderen van een gezonde werkomgeving en het voorkomen van langdurig ziekteverzuim.


Een externe vertrouwenspersoon via Drive kan van grote meerwaarde zijn voor het geluk van medewerkers.
Meer informatie? Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

gerelateerd nieuws

Meer over Drive

Nieuws

02 april 2024

De kracht van een externe vertrouwenspersoon

In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien en waar de druk om te presteren constant aanwezig is, kan het soms een uitdaging zijn om je balans te b..

Lees verder

Nieuws

15 maart 2024

De voordelen van loopbaancoaching

In een wereld die steeds competitiever wordt en waar carrièrepaden steeds diverser worden, is het niet verrassend dat steeds meer mensen de hulp van loo...

Lees verder

Nieuws

15 januari 2024

Samenwerking DELTA Equity Partners

Wij brengen u graag op de hoogte van een belangrijke ontwikkeling binnen onze organisatie. Al ruim 20 jaar zijn wij een betrouwbare partner voor onze kla..

Lees verder