Werkgever
Werknemer
Verwijzer
Werkzoekende

Kunt u werken, maar lukte dat tijdelijk niet? Wilt u graag weer aan de slag, maar heeft u daarbij wel wat ondersteuning nodig? Het UWV biedt mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong of WAZ) of een ziektewetuitkering van het UWV ontvangen een traject om terug te keren naar de arbeidsmarkt.

Drive voert dit traject samen met u uit. We werken samen om uw vaardigheden als werknemer te versterken, uw persoonlijke effectiviteit te verbeteren en de arbeidsmarkt te verkennen. We gaan met u in gesprek, coachen u op een aantal persoonlijke vaardigheden en laten u kennismaken met werk door middel van een werkervaringsplaats.

Het hangt altijd van uw situatie en wensen af hoe we het traject precies vormgeven. Iedereen is uniek, onze aanpak daarom op maat gesneden. Samen met uw persoonlijke coach maakt u afspraken over de invulling van het traject. Hierbij wordt uw arbeidsdeskundige of adviseur vanuit het UWV steeds op de hoogte gehouden. Samen willen we u klaarstomen om op een goede manier weer aan het werk te gaan.

Bent u klaar om weer aan de slag te gaan maar vindt u het lastig om gepast werk te vinden? Of heeft u hulp nodig om weer aan het arbeidsproces te kunnen deelnemen? Wij hebben arbeidsdeskundigen en re-integratiecoaches die u hier graag bij helpen. We bieden gerichte coaching en training bij het zetten van de juiste stappen richting een betaalde baan.

Samen met uw arbeidsdeskundige of adviseur bij het UWV maken we afspraken over het aantal uur dat u kunt werken. Samen met uw persoonlijke coach gaat u vervolgens aan de slag met het zoeken naar vacatures en het schrijven van sterke motivatiebrieven. We kijken bovendien of er binnen ons netwerk werkgevers zijn die een functie of werkplek voor u hebben. Wordt u voor veel sollicitaties afgewezen zonder duidelijke oorzaak? Dan helpen wij u verder in het trainen van sollicitatievaardigheden, bijvoorbeeld door het oefenen van gesprekken of het bieden van coaching die gericht is op zelfvertrouwen en assertiviteit.

De focus ligt altijd op uw mogelijkheden, niet op uw beperkingen. Waar ligt uw Drive?

Jobcoach
Wanneer u een nieuwe baan krijgt, kan een jobcoach u helpen om een goede start te maken. De jobcoach zorgt voor persoonlijke begeleiding op de werkvloer: hij helpt bij het inwerkproces, zorgt dat u zich op uw gemak voelt op de werkplek en helpt u zodat u het werk uiteindelijk zelfstandig kan uitvoeren. Ook als alles goed verloopt, blijft de jobcoach in beeld om te helpen wanneer er problemen ontstaan of onduidelijkheden zijn.

Direct aanmelden
Beoordeling
8,4