Gestrest op vakantie

25 augustus 2023

|

Nieuws

Uit onderzoek van het CNV is gebleken dat 37% van de werkenden dit jaar vermoeider op vakantie gaat dan voorgaande jaren. 'Als steeds meer werkenden stress blijven houden en niet meer tot rust komen op vakantie, is dit een katalysator voor veel burn-outs op lange termijn.' aldus Pieter Fortuin, CNV voorzitter.

Niet kunnen afschakelen

In plaats van ontspanning tijdens vakantie ervaren veel werkenden dat zij het werk niet volledig achter zich kunnen laten. 32% heeft het gevoel niet gemist te kunnen worden tijdens de vakantie. Zo checkt een groot deel van de werkenden dagelijks nog hun mail uit nieuwsgierigheid of het gevoel te veel achter te komen met mail. Bijna 1 op de 5 wordt tijdens de vakantie wel eens gestoord tijdens hun vakantie door hun werkgever. Echter is het noodzakelijk voor werknemers om hun batterij op te laten en even af te schakelen. 

Ziekmelden

Uit het onderzoek van het CVN blijkt dat ruim 33% van de werkenden niet laten weten dat zij ziek zijn geworden tijdens hun vakantie bij hun leidinggevende. Deze groep snijdt zichzelf in de vingers, omdat een ziekmelding tijdens vakantie betekend dat er geen vakantiedagen afgeschreven worden. CNV voorzitter Fortuin adviseert werkenden om zich wel ziek te melden. De vakantiedagen die je overhoudt kun je gebruiken voor ontspanning. 

Bron:

Onderzoek https://cnvstorageprd.blob.core.windows.net/media/documents/CNV-onderzoek_vakantie.pdf

Nieuwsbericht https://www.cnv.nl/nieuws/cnv-onderzoek-veel-werkenden-vermoeid-en-gestrest-op-vakantie/

gerelateerd nieuws

Meer over Drive

Nieuws

02 april 2024

De kracht van een externe vertrouwenspersoon

In een wereld die steeds sneller lijkt te draaien en waar de druk om te presteren constant aanwezig is, kan het soms een uitdaging zijn om je balans te b..

Lees verder

Nieuws

15 maart 2024

De voordelen van loopbaancoaching

In een wereld die steeds competitiever wordt en waar carrièrepaden steeds diverser worden, is het niet verrassend dat steeds meer mensen de hulp van loo...

Lees verder

Nieuws

15 januari 2024

Samenwerking DELTA Equity Partners

Wij brengen u graag op de hoogte van een belangrijke ontwikkeling binnen onze organisatie. Al ruim 20 jaar zijn wij een betrouwbare partner voor onze kla..

Lees verder